Galeriid/kunstimuuseumid

esmaspäev, 25. november 2013

Kunst teeb targaks


New York Timesis ilmunud uuringu kokkuvõte sellest, miks on oluline  käia kunstimuuseumites.
"Students who, by lottery, were selected to visit the museum on a field trip demonstrated stronger critical thinking skills, displayed higher levels of social tolerance, exhibited greater historical empathy and developed a taste for art museums and cultural institutions."

neljapäev, 21. november 2013

KUMU haridusprogramm "Pildiplahvatus" (5. klass)

Eilsel vihmasel lõunapoolikul võtsime 5c klassiga ette retke KUMU-sse. Seal ootas meid ees hariduprogramm "Pildiplahvatus".

Näitus „Pildiplahvatus" otsib Eesti kunsti ja fotograafia lõikumispunkte. Mõlemad keskendusid ju algselt üksnes tegelikkuse jäädvustamisele. Haridusprogrammis saab uurida, kuidas ja miks on muutunud pildikeel, kuidas arenenud ajas tehnilised vahendid ning mismoodi need kunstis ja fotograafias põimuvad; vaadelda liikumist motiivide vahel, paralleele kompositsioonides, imetleda reaalsuse ja selle jäljendamise eri vorme. Näitus annab nii õpilasele kui ka õpetajale võimaluse mõlema valdkonna unikaalsuse taasavastamiseks, eriti kui ajastusse, tausta ja pildi sisse iseennast paigutada.



Pärast ekskursiooni näitusel ja pildistamist vanaaegsel taustal siirdusime KUMU ateljeesse, kus tutvusime camera obscura olemusega ning õpilased said kätt proovida foto täiendamises värvidega.





Programmi kaudu õppisime eelmise sajandivahetuse kunsti ja vanu fotosid uue nurga alt vaatlema. Oli huvitav ja sisutihe!

laupäev, 16. november 2013

Värvilised öökullid (5. klassid)

Viiendikega on valminud veebruaris toimuvaks kooli juubeliks fantaasiaküllased ja värvilised öökullid. See oli töö, mida lapsed väga nautisid ja võib öelda, et üks öökull on uhkem kui teine!














kolmapäev, 13. november 2013

KUMU haridusprogramm "Kalevipoeg" (6.a klass)

Täna käisime kuuendikega kunstitunnile vaheldust otsimas KUMU-s, mille tihedast programmist osutus seekord valituks haridusprogramm "Kalevipoeg".

Vaatasime toreda muuseumipedagoogi juhendamisel eesti kunstnike nagu Kristjan Raud, Oskar Kallis ja August Weizenberg Kalevipoja-teemalisi teoseid, seostasime töid lugudega, fantaseerisime, panime kokku pildi-puzzlet ning lõpuks tegime KUMU aatriumisse 12-meetrise Kalevipoja installatsiooni.

Meie kooli 6.a klassi võib ainult kiita. Et "Kalevipoja" programmis oli palju kohti, kus õpilastel oli võimalik eeepose-alaseid teadmisi näidata, siis ilmnes, et 6.a klass on täielik Kalevipoja ekspert-grupp. Siinkohal muidugi suured tänud ja tervitused ka nende kirjanduse õpetajale Helmi Kellele!









On uhke tunne, et meie koolis õpivad nii targad ja tublid õpilased!

Kohtumine kunstnik Riho Undiga (12. klass)

15. oktoobril käisime 12. klassiga Kinomajas kohtumisel tunnustatud nukufilmide kunstniku Riho Undi ja kahe tema filmiga.

Naerutavateks, naelutavateks ning mõtlemapanevateks filmideks olid

Saamueli Internet
Imdb
http://www.imdb.com/title/tt0454248/
Teater. Muusika.Kino.
http://ares.nlib.ee/TMK/2000/12/b14583756.html



Vennad Karusüdamed
Tegemist on suurepärase filmiga, mis interpreteerib kunstiajalugu veidi ootamatu külje alt. Soovitan!
IMDb
http://www.imdb.com/title/tt0832522/
Youtube (olemas kogu film kolme osana)
http://www.youtube.com/watch?v=44yNceQj2-Q





Riho Undist
http://www.nukufilm.ee/?id=33&keel=est&lisaks=rezi&menyyq=sevencat&sort=rezi