Galeriid/kunstimuuseumid

neljapäev, 21. november 2013

KUMU haridusprogramm "Pildiplahvatus" (5. klass)

Eilsel vihmasel lõunapoolikul võtsime 5c klassiga ette retke KUMU-sse. Seal ootas meid ees hariduprogramm "Pildiplahvatus".

Näitus „Pildiplahvatus" otsib Eesti kunsti ja fotograafia lõikumispunkte. Mõlemad keskendusid ju algselt üksnes tegelikkuse jäädvustamisele. Haridusprogrammis saab uurida, kuidas ja miks on muutunud pildikeel, kuidas arenenud ajas tehnilised vahendid ning mismoodi need kunstis ja fotograafias põimuvad; vaadelda liikumist motiivide vahel, paralleele kompositsioonides, imetleda reaalsuse ja selle jäljendamise eri vorme. Näitus annab nii õpilasele kui ka õpetajale võimaluse mõlema valdkonna unikaalsuse taasavastamiseks, eriti kui ajastusse, tausta ja pildi sisse iseennast paigutada.



Pärast ekskursiooni näitusel ja pildistamist vanaaegsel taustal siirdusime KUMU ateljeesse, kus tutvusime camera obscura olemusega ning õpilased said kätt proovida foto täiendamises värvidega.





Programmi kaudu õppisime eelmise sajandivahetuse kunsti ja vanu fotosid uue nurga alt vaatlema. Oli huvitav ja sisutihe!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar